BHV vergoed door zorgverzekeraar

Er zijn diverse zorgverzekeraars die vergoedingen bieden voor medische- of gezondheidscursussen. Deze vallen dan onder het kopje “preventieve zorg”. Een BHV of reanimatiecursus vallen hier ook onder en kan vergoed worden door je zorgverzekeraar. Zij hebben er geld voor over om jou en anderen gezond te houden.

 

Nederland elke dag een beetje veiliger

Elk persoon in Nederland zou moeten kunnen reanimeren om zo de overlevingskans na een hartstilstand te vergroten. De zorgverzekeraars zijn het hier mee eens en willen dit stimuleren om mensen een BHV cursus te laten volgen (inclusief reanimatie met AED). De zorgverzekeraars willen geld betalen om jezelf en anderen gezond te houden en zo Nederland elke dag een beetje veiliger maken.

 

Vergoeding BHV cursus

Gezonde verzekerden maken minder zorgkosten wat resulteert in lage kosten voor de verzekeraar. Een flinke groep Nederlands hebben een aanvullende verzekering voor preventieve zorg. Deze komen in aanmerking voor een vergoeding van de cursus door de zorgverzekeraar. Met de vergoedingen van de preventieve zorg kun je als verzekerde ook een volledige of gedeeltelijke vergoeding krijgen.

 

Informeer bij je zorgverzekeraar wat de mogelijkheden hierin zijn. Heb je hier vragen over? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *