U of uw collega(‘s) staat op het punt om een BHV cursus te gaan volgen. Hartstikke goed want Nederland elke dag een beetje veiliger maken, is graag wat we doen. Wat is precies BHV en wat leer ik tijdens een BHV cursus? Deze vragen en antwoorden komen in dit blog bericht aan bod.

 

BHV E-learning of BHV in 1 dag

101BHV.nl biedt twee vormen aan om een cursus te volgen. Online theorie leren via E-learning + een halve dag praktijk of een BHV in 1 dag. Het voordeel van BHV E-learning is dat de cursist zelf bepaalt waar en wanneer hij/zij de theorie wil leren. Dit kan overal als er maar een computer/tablet of smartphone is met internet. Daarnaast is de cursist maar een halve dag niet op het werk en dit bespaart tijd en geld.

 

BHV: Feiten en cijfers

Per jaar wordt er maar liefst 300.000 keer eerste hulp bij ongevallen (EHBO) verleend. 1 op de 10 slachtoffers moet in het ziekenhuis worden opgenomen. Elke week worden er 300 Nederlanders getroffen door een hartaanval. Slechts 5 a 10% van de slachtoffers overleven een hartstilstand. De eerste 6 minuten na een hartaanval is het belangrijkst. De schade is groot voor bedrijven die hun personeel moeten missen naar aanleiding van een ongeluk en/of brand.

 

Herkent u dit?

U weet waar een brandblusser hangt en waar de verbandkoffer staat maar geen idee hoe een brandblusser werkt. Of hoe u medewerkers en bezoekers evacueert, hoe u moet reanimeren of een slagaderlijke bloeding kunt stelpen? Dan is het de hoogste tijd om een BHV cursus te volgen.

 

BHV en Arbowet

De Arbo-wet verplicht ieder bedrijf om bedrijfshulpverlening (BHV) te hebben. Door het volgen van een BHV cursus bij 101BHV.nl, voldoet u aan de wettelijke richtlijnen omtrent BHV.

CTA BLOCK