Veel bedrijven betalen en regelen een BHV cursus voor een aantal medewerkers binnen het bedrijf. Deze selecte groep mensen kan van geluk spreken dat de BHV cursus voor hun betaald word. Een BHV cursus is namelijk niet alleen verplicht voor een bedrijf, maar ook ontzettend handig in thuissituaties.

 

Preventiemiddelen

Er zijn een aantal stappen die je kunt doen om je huis bijvoorbeeld beter te beschermen tegen een brand. 101BHV.nl heeft een aantal stappen voor jou opgeschreven: Tegenwoordig zijn er extreem kleine rookmelders met een lithium batterij. Deze rookmelders gaan met gemak tien jaar mee. Hierdoor heb je er dus tien jaar lang geen omkijken naar. Daarnaast is een vluchtladder ook aan te raden. Want wat moet je doen wanneer er op de begane grond vuur ontstaat en jij woont in een appartement op de tweede verdieping? Juist, dat is even nadenken he..

Daarnaast kun je altijd overwegen om een koolmonoxide- en hittemelder te installeren. Deze melders beschermt jou en je gezin tegen kleur- en geurloze gassen die zeer giftig zijn. Plaats dit soort melders altijd anderhalve meter boven de grond en circa zes meter vanaf een boiler.

 

BHV cursus

Dit zijn voornamelijk middelen die je kunt kopen en inzetten. Maar wat nou als er iemand flauwvalt? Weet jij wat je moet doen? Of iemand breekt een been? Weet jij wat je moet doen? 8 op de 10 mensen weet niet wat ze moeten doen in eerste instantie. Dit soort handelingen leer je bij een BHV cursus. Een BHV’er kan binnen 5 seconden oordelen wat er aan de hand is en wat er precies moet gebeuren, daarnaast zal een BHV’er ook ten alle tijden helpen bij bijvoorbeeld eerste hulp.

Weet jij niet precies wat je moet doen bij een ongeval? En zou je dit wel graag willen weten en leren? Meld je dan aan voor een cursus Eerste Hulp of BHV cursus in 1 dag. Of heb je al een BHV cursus gehad, maar wil je op BHV herhaling? 101BHV.nl regelt dit voor jou!

CTA BLOCK