Bezetting BHV tijdens coronavirus

Het Coronavirus is niet meer in te dammen, kopt de Telegraaf. Het Kabinet heeft op 12 maart 2020 iedereen met neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor personeel in de zorg en andere ‘vitale processen’ geldt dat ze thuis moeten blijven als ze de genoemde klachten én koorts hebben.

Als veel mensen thuis blijven (werken), is de bezetting van de BHV’ers dan nog wel in orde? Hoe zorg je ervoor dat er voldoende BHV’er aanwezig zijn?

3 tips om de veiligheid te borgen

Mensen die kunnen thuiswerken, zullen dat door de uitbraak van het Coronavirus sneller en vaker doen dan normaal. Toch is de kans heel groot dat er mensen zijn die wel naar hun werk blijven komen. Immers, niet iedereen kan zijn werk vanuit huis uitvoeren.
Ook al is de bezetting lager dan normaal, zorg ervoor dat er voldoende BHV’ers aanwezig zijn.

  1. Stem onder alle BHV’ers af wie wanneer gaat thuiswerken, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft.
  2. Huur ter ondersteuning brandwachten in. Een brandwacht is iemand die op meerdere manieren inzetbaar is op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding.
  3. Leidt extra BHV’ers op, zodat er altijd voldoende BHV’ers zijn.

Maatregelen van het RIVM

Het RIVM Externe link (Rijkinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) geeft op de website aan dat deze maatregelen goed werken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg deze maatregelen daarom ook op de werkvloer:

  • Was regelmatig je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen.

Deze maatregelen zijn van toepassing voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om ze op te volgen.

Coronavirus poster


Ben jij voorbereid?

Wil jij ook voorbereid zijn tijdens een calamiteit? Meld je aan voor een praktijkgerichte BHV cursus.

Bekijk cursusaanbod

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *