Alles over BHV herhaling op een rij

Om de gevolgen van brand en ongevallen te beperken, moet ieder bedrijf een BHV-organisatie hebben. Hiermee is het bedrijf voorbereid op een eventuele calamiteit. BHV’ers zijn getraind om een beginnende brand te blussen, eerste hulp te verlenen en een gebouw te ontruimen. Het is van groot belang om deze kennis en vaardigheden regelmatig te oefenen. Alleen dan is het bedrijf voorbereid op een calamiteit. Door jaarlijks een BHV herhaling te volgen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en train je de vaardigheden.

 

BHV herhaling verplicht

Om voorbereid te zijn op een calamiteit is het belangrijk om de vaardigheden regelmatig te oefenen. Daarmee voldoe je aan de richtlijnen die de Arbowet stelt. Na het volgen van een BHV basis ben je in het bezit van een BHV certificaat en BHV pasje. Wil je bedrijfshulpverlener blijven, dan is een BHV herhaling verplicht.

 

Hoe vaak BHV herhaling

Een bedrijfshulpverlener is tijdens en buiten werktijd altijd BHV’er. Daarom dient hij/zij altijd de taken van de BHV’er te kunnen uitvoeren. Dat betekent dat kennis en vaardigheden op peil moeten blijven. Periodieke herhaling is daarom noodzakelijk. Alleen door het regelmatig oefenen blijven de vaardigheden paraat. Tijdens de herhaling worden alle handelingen opnieuw geoefend. Door 101BHV.nl wordt een jaarlijkse herhaling minimaal gevonden, om over de benodigde kennis en vaardigheden te kunnen blijven beschikken als BHV’er.

 

BHV herhaling 2 jaar

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: het is niet mogelijk om een BHV herhaling om de 2 jaar te volgen. Er zijn opleiders die een BHV herhaling om de 2 jaar aanbieden maar ondanks het financieel aantrekkelijker is, voldoe je daar niet mee aan de Arbowet. Elk jaar een BHV herhaling volgen is het minimum om voldoende geoefend te zijn voor een calamiteit.

 

Kosten

Wat kost een BHV herhaling. Een BHV herhaling duurt 1 dag en kost per persoon €149,00. Na het volgen van een BHV herhaling verleng je de geldigheid van het BHV certificaat met 1 jaar.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *