Week van de RI&E

Van 13 juni tot 17 juni is het de Week van de RI&E. De Week van de RI&E wordt georganiseerd door Steunpunt RI&E, MKB Nederland en de sociale partners. 101BHV.nl is supporter van de Week van de RI&E. De hele week zal in het teken staan voor extra aandacht voor veilige en gezonde werkomstandigheden, waarvoor de RI&E de basis legt.

 

Thema 2016: Oog voor uw medewerkers

Het thema ‘Oog voor uw werknemers’ gaat in op de verantwoordelijkheid van werkgevers om samen met hun werknemers een gezonde en veilige werkplek te creëren. Bovendien levert het ondernemers voordelen op: bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken hebben meer tevreden medewerkers en vergroten in veel gevallen de productiviteit. Door minder verzuim wordt de bedrijfscontinuïteit bovendien verbeterd, waar ook klanten bij gebaat zijn.

 

Activiteiten en bekendheid

Tijdens de Week van de RI&E is er extra aandacht voor het belang van een goed zicht op de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een organisatie. Via een brede campagne worden ondernemers bewust gemaakt van het belang van een RI&E. Via verschillende activiteiten die worden georganiseerd door de supporters van de Week van de RI&E worden ondernemers aangespoord om in deze week ook echt aan de slag te gaan met de RI&E of de bestaande RI&E weer eens op te pakken, met als doel om veilig en gezond werken te integreren in het bedrijfsproces.

 

Wat is een RI&E

RI&E is de afkorting voor Risico Inventarisatie en Evaluatie en het beschrijft de risico’s voor de veiligheid en gezondheid op de werkplek. In de RI&E staan naast de risico’s ook de maatregelen die genomen worden om de risico te verkleinen. Een RI&E is verplicht voor elke werkgever.

 

 

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *