Maurice Linders BHV’er van het jaar 2015

Maurice Linders is door de jury van Dag van de BHV verkozen tot BHV’er van het Jaar 2015. Maandag 2 november om 10.00 uur verrast juryvoorzitter Sylvester Bennema hem met deze mededeling. De jury roemt ‘zijn intrinsieke toewijding voor de BHV, daadkrachtig optreden tijdens calamiteiten evenals de voorbeeldfunctie die hij vervult voor de (BHV-) collega’s’. Aan de titel is een speciaal ontworpen award en een geldprijs van  € 1000,- verbonden, evenals  € 1000,- ter schenking aan een goed doel. Maurice heeft als goede doel de Hartstichting gekozen die vandaag de cheque in ontvangst zal nemen. De wisselAward zal Linders worden overhandigd door Ad Geluk, BHV’er van het Jaar 2014. De verkiezing is een belangrijk onderdeel van de landelijke Dag van de BHV en vindt dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar plaats.

 

32 kandidaten

Voor de eretitel zijn dit jaar 32 nominaties ontvangen. Totaal 17 mannen, 14 vrouwen en een team BHV’ers zijn voorgedragen voor de prestigieuze titel. Voor de eerste keer in het vierjarig bestaan van Dag van de BHV is dit jaar ook een Arubaanse bedrijfshulpverlener genomineerd. Alle namen en de organisatie waarvoor zij werkzaam zijn, zijn op de website van Dag van de BHV gepubliceerd. Op de website is ook het gehele juryoordeel te lezen.

 

Dag van de BHV

Met Dag van de BHV wordt iedere eerste maandag van november landelijk aandacht gevraagd voor de inzet van alle circa 500.000 bedrijfshulpverleners die Nederland rijk is. Besef, waardering en support zijn sleutelwoorden voor deze Dag. Binnen de organisaties wordt de niet-BHV’ers gevraagd zich te realiseren dat hun BHV-collega zich inzet juist voor de ander. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven draagt Dag van de BHV een warm hart toe en benadrukt het belang van goed opgeleide en getrainde bedrijfshulpverleners.

Geschreven door

Rick Boelens Ik schrijf graag over BHV zodat organisaties op de hoogte blijven over (nieuwe) ontwikkelingen in bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *